4 Mart 2012 Pazar

(Bazen Bir Bahar Günü Tadında) ESER (Rüzgar) NİSAN YAĞMUR (u Ferahlığı Verir İnsana)

Evvelki hafta AFSAD'da İFOD'un olaylı bir şekilde sergilemekten vazgeçtiği sergisi "Aykırı"nın açılışı vardı. olaylı 3 fotoğraf içeriyordu.. Derneğe ya da fotoğrafçılarına bilgi verilmeden İzmir Belediyesi tarafından kaldırılan 3 kare..
Neyse bilen biliyordur zaten konumuz bu değil..
Açılışa gitmiştik...
Orada Mustafa bir önceki hafta ne yazık ki açılışını kaçırdığım serginin sahibi dünya şekeri bir kadınla tanıştırdı beni..
Öyle sıcak, içten, sevecen ve kesinlikle öylesine deli bir kadındı ki.. (deliyi asla kötü bir sıfat olarak kullanmıyorum, bilakis iltifat bence ve ben kendimi de delinin bayrakla önde gideni gördüğümü belirtmek isterim) Olur ya bir anda kanı kaynar insanın...,Sergi sonrası lise buluşmam vardı.. Buluşmaya hayli vakit olunca dernekten çıkıp 21'e geçtik..
Sohbet muhabbet.. iyiden iyiye sardırdı ve hatta buluşmama geciktim bile...


Tanıştığım bu dünya şekeri kadının ismi bile ayrı güzel..
şiir gibi
öyle yakışmış ki kendisine


ESER NİSAN YAĞMUR




Bir bahar günü tadında ESER ya rüzgar kimileri ve NİSAN YAĞMUR u ferahlığı verir insana... Tam da öyleydi gerçekten..
Sonrasında doyamayıp muhabbete ayrıldık yeniden görüşelim diye.. Dün döndü Londra'ya.. Orada yaşıyor.. Pis hava izin vermedi.. görüşemedik.. 
Şimdi Mayısta gelme ihtimali var Ankara'ya dört göz bekliyorum yarım sohbeti devam ettirelim diye.. Tamamlayalım diye demiyorum zira eminim yine yarım kalacaktır çünkü engin deniz kendisi açıl açılabildiğince yani....


Tabi yeni tanıştığın biri sıfır süperego, bıcır bıcır, samimi, içten, senden benden gibi olunca insan hayal edemiyor nasıl başarılara imza atmıştır..


Fotoğrafçı ve belgesel yapımcısı olduğunu öğrendim sohbet sırasında.. 
Sonradan sordum kendisini ulu Google'a.. hayran kalarak okudum başarılarını.. Daha bir sevdim mütevaziliğini iyice anlayınca...


Kesinlike tavsiye ediyorum ki izleyin kendisini... Size sizi hatırlatan bir taraf bulacaksınız onda emin olun..
Bana inanmıyorsanız 
afsad'da sergilenen 46664 isimli; İsmini Nelson Mandela’nın tutuklu olarak geçirdigi 28 yıl boyunca göğsünde taşıdığı hapishane numarasindan alan; Amy Winehouse ,Peter Gabriel, Razorlight, Eddy Grant, Sugababes, Simple Minds gibi pop kültürün önemli isimlerinin yer aldığı, 15 konser fotoğrafından oluşan; en önemli özelliği dünyaca ünlü isimlerin yayınlanmamış fotoğraflarının izleyici ile buluştuğu sergisi için Üstat şair Ahmet Telli ne demiş bir ona kulak verin:


" Eser Nisan Yağmur, fotoshop kullanmadan, figürlerin doğal hallerini ve elindeki fotoğraf makinesinin olanaklarını iyi kullanarak gerçekten sergilenmeye değer sanat fotoğrafları yaratıyor.
Sonuç olarak şöyle özetleyebilirim sanatçının sergisini:
-Fotoğrafçı bir tanıktır;
-Konunun içine girerek, ona dahil oluyor;
-Dahil olmakla yetinmeyip yorumluyor;
-Öyküsünü oluşturuyor;
-Işığa ve renge dayalı tekniğiyle sanat fotoğrafı olmayı hak eden örnekler sunuyor…" 

Ben bir tıkla burayı inceleyin derim.. Pişman olmayacağınıza garanti veriyorum


Hangi karesine daha çok bayılayım bilemedim seçmek zor, rastgele ekleyiveriyorum o halde:

































Dipteki Not:
Sevgili ESER iyi ki tanıdım seni.. Fotoğrafa, hayata bakış açıma kattığın NİSAN YAĞMUR'u ferahlığı için teşekkür ederim :)).. Başarılarının devamını dilerim demeyeceğim zira devam edeceğine dair ufacık bir şüphem bile yok.. Açık olsun yolun.. En yakında görüşmek dileğiyle... sevgiyle...

2 yorum:

Şahin Şirin ERDEM dedi ki...

teşekkürler paylaşımın için.. böyle güzel insanlarla birlikte vakit geçirmek söyleşmek..bir şans.. tadına doyum olmuyor.. ruhsal olarak zenginleştiğini, daha mutlu olduğunu hissediyorsun..

Yazgüneşi dedi ki...

sevgili serkan eser gerçekten öyle şeker ki :)
hayattaki düsturum hep
onun bunu para pul eşya biriktirmektense insan biriktirmekten yanadır benim..
ve bu birikime katılan her nefis insan gülümsetiyor beni..
eser de onlardan
iyi ki de